dimecres, 12 de juny del 2013

La vida de Pere Casaldàliga en una minisèrie televisiva

“Descalç sobre la terra vermella” s'emetrà per TVE i TV3

L'octubre del 2012 es va acabar el rodatge al Brasil del biopic sobre la vida del bisbe Pere Casaldàliga. La producció de Minoria Absoluta, amb TVC i Raiz Produçes Cinematográficas, roman pendent de l'estrena. La minisèrie de dos episodis, dirigida per Oriol Ferrer, es basa en el llibre de Francesc Escribano sobre la lluita del bisbe Casaldàliga a favor dels drets dels camperols del Mato Grosso (Brasil).

 Entrevista de Mònica Terribas (TV3) al bisbe Pere Casaldàliga (26/11/2005)

 

El 16 de febrer de 2013, el bisbe Pere Casaldàliga va fer els 85 anys. El desembre passat, va haver de deixar la seua casa de Sao Félix do Araguaia, al Brasil, per amenaces de mort. La vida de Casaldàliga ha estat marcada per la causa indígena, la defensa de la terra, la teologia de l'alliberament i l'Amèrica Llatina. Creiem que es tracta de la figura del cristianisme català contemporani més rellevant i per això ens alegrem que les televisions públiques li dediquin recursos per donar a conèixer la seua gran labor evangelitzadora.

1 comentari:

  1. Si l'església hagués seguit les tesis des de fa molts anys del Bisbe Pere Casaldàliga de ven segur que no estaríem ni molt menys tan decebuts de l'església actual.

    ResponElimina